Klassisk svensk sommar..

När jag nu blickar tillbaka på sommaren så är det bara att konstatera att den varit spännande och händelserik, och dessutom hade vi ju tur med vädret överlag. Ingen super-sommar kanske men definitivt ingen katastrof. Tillräckligt med varma och soliga dagar för att det ska kännas som om man kan överleva ännu en höst. Batterierna laddade och humöret på topp helt enkelt. Jag är med andra ord både nöjd och glad.

Förutom det fina vädret, vad var det då som gjorde sommaren så lyckad? En viktig ingrediens var att vi, hela familjen, åkte och hälsade på min mor och far på deras sommarställe under två veckor. De har en fantastisk sommarstuga som bara ligger ett par stenkast från Mälarens strand, inte långt ifrån en fin badplats, samtidigt som det finns rikligt med skog runt omkring stugan, skog där det växer mängder med blåbär. En riktig klassisk svensk sommar med andra ord och barnen tycker ju alltid att det är roligt att hälsa på hos farmor och farfar. Vi tycker det är viktigt att de får uppleva så mycket klassisk svensk sommar som möjligt, medan naturen ännu finns kvar (lite cyniskt, men med tanke på alla miljöproblem och global uppvärmning känns det ibland som att det är kört).

Sedan var det också spännande att se mammas och pappas sommarstuga. De har nämligen ordnat med en tillbyggnad i form av ett uterum. En riktigt lyckad och bra idé måste jag säga. Att sitta utomhus fast inomhus och dricka morgonkaffe är en riktigt trevlig upplevelse. Uterummet är från Uterumsmästarna, och de lever verkligen upp till sitt namn; se deras fina uterum här. Riktig kvalitet och när vi själva skaffar sommarstuga inom en inte alltför avlägsen framtid så står ett uterum från dem högt på önskelistan över vad vi ska göra med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *