Startkit för män

Att vara man och vara intresserad av hudvård – går det? Det känns som en ickefråga i tiden vi lever i. Eller, snarare, det borde vara en ickefråga i tiden vi lever i. Det är liksom 2016 nu, och fortfarande har vi alla de här könsrollerna som styr och ställer med oss. Hur lång tid ska det behöva ta innan män obehindrat kan diskutera ansiktskrämer på jobbet och kvinnor får fler komplimanger för vad de gör än för hur de ser ut? Jaja, nu ska vi inte diskutera jämställdhet, könsroller och machokultur, men jag kan konstatera att det är ett faktum att jag känner mig lite obekväm när jag svävar ut i de lite mer ”feminina” områdena. Och så ska det inte behöva vara!

Startkit med hudvårdsprodukter
Hur som helst, jag har bestämt mig för att börja ta hand om min hy lite bättre och har därför beställt ett startkit för män innehållande produkter från Maria Åkerberg. Att det blev just det märket var mest en slump. Jag googlade runt lite och kom in på en sida som heter Fina Mig där jag hittade det här startkitet och tyckte att det såg bra ut helt enkelt. Det finns faktiskt ganska mycket hudvårdsprodukter för män nu för tiden, även om det bara är en bråkdel av det som finns för kvinnor.

Hitta rätt för din hy
Anledningen till att det är olika produkter för män och kvinnor är att vi är födda med olika förutsättningar. Män har helt enkelt en lite annan hud än vad kvinnor har, och har därmed lite andra behov. Sedan är det förstås individuellt också vilken hudtyp man har, så det gäller att hitta produkter som passar alla ens behov. På Fina Mig där jag beställde från kan man få tips av en auktoriserad hudterapeut och det är ju perfekt om man inte riktigt har koll på vilka produkter som passar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *